Környezetbarát fertőtlenítés, penészmentesítő és szagtalanító eljárás vegyszermentesen, az ózon erejével.

Az ózont (O3) a világ egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyagaként tartják számon. Akár 2-3000-szer hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór, ráadásul 100% környezetbarát, teljesen vegyszermentes, ezáltal semmilyen egészségkárosító hatás nem marad hátra az eljárást követően. Gáz halmazállapotának köszönhetően eljut a helyiség minden pontjába és megszünteti a kellemetlen szagokat, elpusztítja a mikroorganizmusokat, beleértve baktériumokat, vírusokat, penészgombákat anélkül, hogy károsítaná a berendezési tárgyakat, illetve eszközöket. Előállítását az ózongenerátorok végzik, tehát a fertőtlenítés környezetbarát módon zajlik.

Hogyan fejti ki hatását az ózon gáz?

Az ózon három darab oxigénatomból áll, szemben a hétköznapi belélegzett oxigénnel, ami csak kettőből. Ha egy ózonmolekula kapcsolatba lép egy vírussal, baktériummal, gombával, penésszel, spórával, egyszerűen megsemmisíti azt. Hagyományos vegyszereknél a mikroorganizmusok egy idő után immunisak lehetnek az adott hatóanyagra. Ózonos fertőtlenítésnél ez az eshetőség kizárt, ugyanis az oxidálási folyamat annyira agresszív, hogy  a mikroorganizmusok nem képesek immunitást felépíteni az ózon gázzal szemben.

Hogyan szünteti meg az ózon a kellemetlen szagokat?

Mikor az ózon extra oxigénatomja reakcióba lép a szagmolekulákkal, azonnal oxidálja és elpusztítja azokat. Ennek a reakciónak a következtében a szagmolekula megsemmisül és csak friss, tiszta levegőt hagy maga után. Ezen fertőtlenítési folyamat legnagyobb előnye más vegyszeres eljárásokkal szemben, hogy nem csupán elfedi, hanem megszünteti a kellemetlen szagokat azáltal, hogy lebontja azok forrását.

A penészgomba spórák okozta dohos szag, festékszag, háziállatok szaga, tűzkár, vízkár után keletkező szagok, izzadságszag, sütőolaj szaga, odaégett étel szaga mellett a dohányfüst okozta szúró, kellemetlen szag is teljes mértékben megfékezhető ezzel a művelettel, mert képes megszüntetni a fenol gázok okozta irritációt. Az ózonfertőtlenítő, szagtalanító hatása nem csak a levegőre irányul, hanem a helyiségekben található berendezésekre, használati tárgyakra is.

Hogyan fejti ki hatását a poratkákkal szemben?

Az ózon képes beszivárogni minden apró repedésbe, résbe a padlón, a szövetekbe, az ágyneműk és a matrac belsejébe is. Elpusztítja az ezeken a helyeken élő különféle atkákat azzal, hogy roncsolja a légzőszervüket. Egyedülálló hatása a vegyszerekkel szemben, hogy az ózon oxidálja az atkák porallergiáért felelős ürülékét. A lakástextilekben megtapadó poratkák ózonos kezelésével nem csak friss illatot varázsol a helyiségbe, hanem megszűnnek az allergiás reakciók is.

Az ózonos fertőtlenítés előnyei

  • Hatékony fertőtlenítő, gombaölő, antibakteriális eljárás
  • Gyors és eredményes szagtalanítás
  • Vegyszer nélküli munkavégzés

Lakások, irodák, orvosi rendelők, edzőtermek, üzletek számára nyújtunk vegyszermentes fertőtlenítő és szagtalanító megoldást.

Kérje ajánlatunkat! Keressen minket bizalommal!

E-mail: [email protected] | Telefonszám: +36 20 330 9070

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right